Testované v praxi: Bára preverila novú bežeckú kolekciu

Naše oblečenie sa vždy snažíme navrhovať a vyrábať tak, aby čo najviac zodpovedalo vašim požiadavkám. Veľkú pozornosť preto venujeme aj ich testovaniu. Naše produkty v praxi skúšame jednak sami, ale zaujíma nás aj spätná väzba od aktívnych športovcov z radov našich zákazníkov.

O postrehy k našej novej bežeckej kolekcii sa s nami tentoraz podelila zarytá športovkyňa Bára. Tá väčšinu športového života zasvätila zjazdovému lyžovaniu a po založení rodiny potom hľadala pohybovú aktivitu, ktorú by predovšetkým časovo skĺbila s materstvom. Beh sa javil ako ideálna alternatíva, ktorá nakoniec prepadla natoľko, že sa z určitej formy duševnej hygieny stala vášeň, ktorú pravidelne zúročuje na závodoch po celej ČR. Tam postupne tiež zbiera úspechy a ocenenia. Medzi jej najobľúbenejšie preteky patrí Behej lesy, Beh okolo Křetínky alebo Nihovský triatlon. Srdcovou záležitosťou je potom pre Báru štafetový závod NoMen Run, kde sa tento rok jej tímu podarilo obhájiť minuloročné víťazstvo.
Na ďalšie bežecké dobrodružstvo sme Baru vybavili nohavicami LARA, legínami JENNY, ultralight bundou CAMILA1, tričkom VATINA a seamless trikom MARINARA. A ako testovanie na vlastnej koži dopadlo?

Čo sa bežeckého outfitu týka, mám najradšej pohodlné, kvalitné a slušivé oblečenie. Musím povedať, že ma po vyskúšaní milo prekvapilo hneď niekoľko, na prvý dojem nie príliš zaujímavých produktov, a rada som im dala šancu. Väčšinu Klimatex výbavy som opakovane testovala pri tempových tréningoch či výklzoch a niektoré kúsky som podrobila aj ostrému testu priamo na spomínanom závode NoMen Run.
7/8 LEGÍNY JENNY
Práve legíny sú jedným zo spomínaných produktov, ktoré po vyskúšaní predčili moje očakávania. Za mňa sa perfektne hodí na jarné alebo jesenné behanie, kedy je vonku cca 10-15 °C. Legíny majú fajn strih a na postave vyzerajú naozaj pekne, najmä na zadočku.:-) Sú vyrobené z polyamidu v kombinácii s elastanom, takže sú jednak príjemné, pružné, ale aj odolné a hlavne nepresvitajú. Na stehnách a lýtkach je sieťovina, ktorá nielen odvetráva vlhkosť, ale zároveň aj pekne vyzerá.

NOHAVICE A LEGÍNY NA BEHANIE

TRIKO VATINA
Tričko s krátkym rukávom VATINA so mnou absolvovalo NoMen Run a určite sa pri ňom skvele osvedčilo. Na prvý dojem síce svojim jednoduchým dizajnom pôsobí ako podvliekacie tričko, ale čo sa týka funkčnosti, tam mu nemám čo vytknúť. Je ľahké, vzdušné, perfektne schne a počas pretekov ma nikde natiahlo ani nijako neobmedzovalo v pohybe. Na boku má malý rozparok, ktorý by za mňa mať nemuselo, za to má ale veľmi peknú temne modrú farbu, ktorú určite znova rada vynesiem. (Pozn.: Tričko je dostupné aj v lososovej a ružovej farbe).

FUNKČNÉ TRIČKÁ

SEAMLESS TRIKO MARINARA
Bezšvové tričko MARINARA s dlhým rukávom ma na prvý dojem zaujalo hlavne svojim dizajnom. Krásna staroružová farba mu dodáva na ženskosti a jemnosti. Keďže sa jedná o prvú vrstvu určenú na fyzicky náročné aktivity, bolo potrebné ho podrobiť všetkým možným nástrahám, ako sú pot, dážď či vietor.
Seamlessové oblečenie slúži ako druhá koža a je preto potrebné počítať s tým, že ich budete mať naozaj upnuté a „na telo“. O to lepšie potom totiž môže nasať a odviesť pot preč od tela, čo robí na výbornú. V chladnejšom, daždivom a veternom počasí zahrialo av kombinácii s bundou CAMILA1 nepripustilo ani najmenšie ofúknutie. Pre väčšie pohodlie by som možno volila voľnejší strih pri krku a vystačila by som si aj s menej dierkami na ventiláciu.

SEAMLESS TRIČKA

Seamlessové oblečenie slúži ako druhá koža a je preto potrebné počítať s tým, že ich budete mať naozaj upnuté a „na telo“. O to lepšie potom totiž môže nasať a odviesť pot preč od tela, čo robí na výbornú. 

ULTRALIGHT BUNDA CAMILA1
Jeden z produktov, ktorý ma tiež na prvý pohľad príliš neoslnil, ale o to viac som potom bola prekvapená, ako pekne vyzerá oblečený, a hlavne ako plní všetky svoje funkčné vlastnosti. Hlavne potom pokiaľ je vonku pod mrakom a veterno. Je ľahká, priedušná, ale zároveň neprepustí studený vietor. Zároveň je skladná a ľahko zbaliteľná, takže sa v pohode zmestí aj do väčšieho vrecka a môžete ju tak pre istotu pribaliť ako záložnú vrstvu. Táto bunda má jednoducho všetko, čo má mať.

BUNDY NA BEHANIE

NOHAVICE LARA
Pokiaľ by som mala zo všetkých vecí vybrať ten, ktorý ma najviac nadchol, sú to práve nohavice LARA. Vyniesla som ich aj na rozklusávanie pred pretekmi a niekoľko kolegov bežcov sa ma dokonca pýtalo, čo že to mám za nohavice. Presne ako sľubujú, sú ľahké, pružné a nebránia v pohybe. Jediné, čo by som možno zvážila, je pridanie zipsu ku členkom, ktorý by uľahčil obliekanie cez obuv, čo sa hlavne pred pretekmi môže hodiť.

NOVÁ BEŽECKÁ KOLEKCIA

Značka Klimatex ma príjemne prekvapila. Musím povedať, že pomer cena verzus kvalita je za mňa naozaj prijateľná. Na funkčné vlastnosti sa môžete vždy bez problému spoľahnúť a rozhodne sa oplatí dať šancu aj na prvý pohľad napríklad pre niekoho menej zaujímavým designom. Niekedy je menej viac a možno aj vy budete milo prekvapení, rovnako ako ja. Produkty, ktoré som skúšala by som pokojne vyniesla aj na iné športy s rôznou intenzitou, takže sa určite nenechajte pri výbere limitovať kolekciou.

Páčil sa článok?