Seamless oblečenie ako stávka na pohodlie

V dnešnom rýchlom životnom tempe hľadáme v každodenných veciach jednoduchosť a pohodlie. V oblasti obliekania úplne menia pravidlá hry bezšvové alebo seamless oblečenie. Inovatívny trend, ktorý spája technológie a design tak, aby spoločne vytvorili ideálneho spoločníka na šport aj voľný čas. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, v čom je seamless oblečenie výnimočné, prečo a kedy sa oplatí si ho zaobstarať a ktoré seamless produkty nájdete v našej ponuke.

ČO JE TO SEAMLESS TECHNOLÓGIA?

Seamless technológia využíva špeciálne stroje a techniky, ktoré umožňujú vytvoriť oblečenie bez jediného švu. Vlákna sú starostlivo prepojené a tkané dohromady, čo eliminuje nepríjemné švy, ktoré môžu spôsobovať nepohodlie a podráždenie pokožky.

AKO SEAMLESS FUNGUJE A KEDY SA VYPLATÍ NA NEHO VSADIŤ?

Absencia švov v kombinácii s funkčným materiálom je potom kľúčovým faktorom najmä pri výbere oblečenia na šport. Nielen, že bez švov nedochádza k treniu a nepríjemným odreninám, ale oblečenie perfektne priľne k vašej koži a môže tak ešte efektívnejšie odvádzať pot do ďalších vrstiev. Okrem toho plní aj funkciu izolácie telesného tepla. Medzi pokožkou a vrstvou oblečenia vytvára tenkú vzduchovú vrstvu a udržuje tak teplo blízko pri pokožke. V kombinácii s nízkou hmotnosťou je jasným adeptom na celoročné aktivity so striedaním kľudovej a výkonnostnej fázy ako je napríklad horská turistika, cyklistika alebo beh.

Medzi pokožkou a vrstvou oblečenia vytvára tenkú vzduchovú vrstvu a udržuje tak teplo blízko pri pokožke.

Poďme si predstaviť, že napríklad podnikáme jesenný výstup na horský vrchol. Čaká vás dlhé, náročné stúpanie, kde sa s najväčšou pravdepodobnosťou poriadne zapotíte. Pocitová vonkajšia teplota sa pohybuje okolo 8 °C, ale čím bližšie sme horskému vrcholu, tým silnejšie fúka studený, horský vietor. Ideálne podmienky pre seamless, aby ukázal, čo vie. Ťažko vydrený pot po celú dobu stúpania odvádza preč od pokožky do ďalšej vrstvy a spoločne s rýchloschnúcim materiálom sa stará o to, aby ste na vrchol dorazili v čo najväčšom suchu. Po zdolaní vrcholu sa potom môžete bez starostí venovať zaslúženým výhľadom a doplneniu potrebnej energie, a to aj cez vietor, ktorý sa snaží vkradnúť pod vaše oblečenie. Seamless totiž drží vďaka vzduchovej vrstve pri vašej pokožke teplo, a hlavne zostáva suché, takže nechladí a nehrozí tak nebezpečné ofúknutie, ktoré môže v lepšom prípade znamenať, že si odnesiete suvenír vo forme choroby či prechladnutia.

BEZŠVÁ TERMOPRÁDLO = JEDNIČKA PRE VAŠE POHODLIE

Ak sa zameriame na konkrétne produkty, ktoré vynikajú vďaka bezšvovej technológii, nemožno zabudnúť na termobielizeň a spodnú bielizeň. Ako už bolo povedané, jedna z hlavných výhod bezšvovej bielizne spočíva v jej schopnosti udržiavať telo v suchu a poskytovať tepelný komfort. Preto tiež na jeho výrobu používame materiály, ktoré perfektne odvádzajú vlhkosť preč od tela a zároveň poskytujú tepelnú izoláciu. Ďalšia z neodmysliteľných požiadaviek na pohodlnú športovú bielizeň je flexibilita pohybu. Vzhľadom na absenciu švov sú jednotlivé časti seamless oblečenia tkané dohromady tak, aby vytvárali jednotný a elastický materiál. Vďaka tomu môžu reagovať na pohyb tela a spoľahlivo zaručiť voľnosť pohybu.

Jedna z hlavných výhod bezšvovej bielizne spočíva v jej schopnosti udržiavať telo v suchu a poskytovať tepelný komfort.

Ak vás predstava pocitu pohodlia bez akýchkoľvek limitov láka natoľko, že sa chystáte seamless oblečenia zaobstarať, potom starostlivo vyberajte nielen materiál a dizajn, ale aj veľkosť. Termo tričká a spodky odporúčame kupovať vo veľkosti o číslo menšie. Elasticita materiálu umožňuje roztiahnutie ako do šírky, tak do dĺžky a čím lepšie bude oblečenie kopírovať vaše telo, tým spoľahlivejšie bude plniť všetky funkčné vlastnosti a poskytne vám o to lepší výsledný pocit z akéhokoľvek pohybu.

Páčil sa článok?