Mikina SULI a thermo legíny LOUDY - v teple po celú zimu

Dámska zateplená mikina SULI je ideálnym partnerom na chladné a veterné výbehy. Vďaka zateplenému prednému dielu, prekrytie ramien a časti chrbta vetra-odolnou tkaninou, poskytuje mikina tepelný komfort a zároveň zachováva dostatočnú priedušnosť. Skvele sa dopĺňajú s thermo legínami Loud, Materiál je pružný a zvnútra tzv. Počesaný, takže dobre prilieha k telu, neobmedzuje, neškriabe, zabezpečuje tepelnú izoláciu a zároveň dobre odvádza pot. Mikina aj legíny disponujú vreckami a reflexnými prvkami do chmurnější zimných dní. Naviac je purpurová farba u mikiny a jemný potlače pri spodnej časti legín pekným doplnkom dámskeho bežeckého šatníka.

Pôvodnú recenziu zo „Světa běhu“ nájdete tu

Zima je tu a s ňou aj zmena bežeckého šatníka. Namiesto ľahkých šortiek a tielok, ktoré len nepatrne vejú okolo tela, si teraz obliekame dlhé legíny, tielka a mikiny, poctivejšie ponožky a trochu viac odhodlania na vybehnutie. U behanie je to teda so zimným šatníkom trochu zložitejšie, to však neznamená, že by sme pre to mali obetovať pohodlie alebo módu. Kto si pamätá Jodie Foster v úvodnej scéne Mlčanie jahniat, sa môže domnievať, že stačí nájsť starú bavlnenú mikinu a tepláky. Tiež si však treba pripomenúť, že nie každá sme Jodie Foster a taky, že keď budeme v prepotené mikine prebiehať veterným údolím, tak potom môžeme ďalších pár dní stráviť nachladnuté v posteli. Od deväťdesiatych rokov sa toho samozrejme mnohé zmenilo a tento jeseň / zimu pre vás testujeme dámske oblečenie značky Klimatex - presnejšie zateplenú mikinu Suli a thermo legíny Loud.
Česká značka Klimatex sa zaoberá výrobou funkčného oblečenia od roku 2007, pôvodne však ako Výskumní ústav pletiarske existuje už od 70. rokov. V posledných rokoch sa značka ešte špecifickejšie zamerala na výrobu bežeckého oblečenia.

Dámska zateplená mikina SULI

V posledných rokoch sa zimy vyznačujú tým, že mráz prituhuje, aj keď sa množstvo snehovej pokrývky nezvyšuje. Na horách sa k tomu ešte pridáva ľadový vietor, takže mať telo v teple sa stáva prioritou pri každom výbehu.
Dámska zateplená mikina Suli je skvelým parťákom do mrazivých dní, vďaka svojej konštrukcii zaistí, že vám vietor nevlezie pod kožu, ale zároveň poskytne dostatočnú priedušnosť, takže z vás po pár minútach nebude kvapkať pot. Mikina je opatrená zateplenými časťami v oblasti hrudníka, zvyšok mikiny je z pružného silnejšieho materiálu, ktorý je z vnútornej strany brúsený. Táto kombinácia zaisťuje dobré termoregulačné schopnosti. A aby vám nebolo zima, keď bude fúkať do chrbta, tak je na mikine časť chrbta a ramien prekrytá ľahkou vetra-odolnou tkaninou. Celá mikina navyše pekne sedí, takže sa znižuje tepelné straty a k tomu všetkému pekne kopíruje postavu, takže aj pristane. Klimatex ju vyfarbil do purpurovej / purpurovej farby, ktorá nie je nijako nepríjemne svietivá, ale zároveň nebudete na cestách vyzerať ako čierna vdova. Reflexné prvky do tmavých výbehov sú už samozrejmosťou.

Mikina sa zapína na zips až ku krku, vďaka ktorému si mikinu nemusíte vyzliekať, keď vám bude príliš teplo. Na oboch stranách nájdete priestranné vrecká na zips, takže nič cestou nevytratíte.

Osobná skúsenosť

Mikina Suli ma príjemne prekvapila svojím farebným prevedením i materiálom. Na dotyk je veľmi príjemná a sic sa jedná o syntetický materiál, pri obliekaní som nemala pocit, že s ním musím akokoľvek bojovať. Zapínanie na zips mi vyhovuje, u väčšiny mikín si ich musím často vyzliekať, u tejto stačí potiahnuť zips a bežať ďalej. Svoju funkciu plní teda výborne - zahreje, ale zároveň dá veľa priestoru k pohybu i termoreguláciu.

Dámske thermo legíny LOUDY

Thermo legíny LOUDY sú vhodné do jesenného aj zimného počasia, ich materiál je zvnútra takzvane počesaný a švy sú šité "na plocho". V preklade to znamená, že sa nemusíte báť žiadneho odieraniu, v kombinácii s pružným materiálom legíny výborne padnú a v pase sa dajú stiahnuť gumičkou. Materiál zároveň zaisťuje rýchly odvod potu, taky rýchlo schnú a ich údržba je jednoduchá, takže si nad tým nebudete musieť lámať hlavu.

U legín bol Klimatex s farbami opatrnejší, takže sú jednoducho čierne, s jemnou ružovou aplikáciou. V oblasti lýtok sa výrobcovia pohrali so zaujímavým tmavým potlačou, ktorý je u legín zaujímavým detailom. Legíny sa teda môžu kombinovať s akoukoľvek inou farbou bez toho, aby ste v nich pripomínali vianočný stromček. Reflexné prvky sú opäť samozrejmosťou, ich umiestnenie na boku v podobe loga a pod kolenom je však minimalistické. V pase je navyše schovaná malé vrecko, do ktorej sa zmestia kľúče, drobné alebo pokojne aj platobná karta, takže sebou na kratších výbehoch nemusíte ťahať ďalšie príslušenstvo.

Osobná skúsenosť

U legín mám väčšinou jasno - nech padnú, divne sa nekrúti a neodierajú. V zime je to trochu zložitejšie, pretože niektoré materiály, ktoré dobre schnú na jeseň, v chladnejšom počasí nepríjemne chladí a zadržujú vlhkosť. S thermo legínami Loud som však tento problém nemala, legíny sú veľmi príjemné a pružné. Navyše sa vďaka jednoduchej farebnej kombinácii dajú obliecť s čímkoľvek, čo je pre mňa ako bežkyni určite veľké plus.
Zaujalo ma:
+ Príjemný materiál na dotyk
+ Dôraz na detail
+ Atraktívny dizajn
Silvia Divékyová
Pôvodnú recenziu zo „Světa běhu“ nájdete tu

Páčil sa článok?