Podľa čoho vyberať nohavice na beh

Premýšľate, čo si obliecť na behanie a nie ste si istí, či je vaša voľba správna? Pocity chladu, prehriatie alebo nepríjemné trenie môžu ovplyvniť vašu motiváciu na behanie aj výsledný pocit z neho. Jednoduchá a univerzálna rada je zvoliť vždy oblečenie, ktoré je pohodlné, funkčné a zároveň zodpovedá aktuálnemu počasiu. Ako a kde ale takéto oblečenie nájsť? Vďaka tomuto článku zistíte, akú úlohu pri výbere spodného dielu bežeckého outfitu hrá počasie, aké sú výhody jednotlivých strihov nohavíc a legín alebo ako môžu technológie zlepšiť funkčnosť oblečenia na behanie.

Vplyv počasia na výber nohavíc
Vyberať bežecké nohavice v závislosti od počasia znamená predovšetkým brať do úvahy teplotu a poveternostné podmienky, v ktorých sa chystáte behať. Do chladnejšieho počasia sú ideálne zateplené legíny, ktoré vás ochránia pred zimou a udržia vaše svaly v teple. Vďaka vnútornej strane s hrejivým počesom legíny pomáhajú udržať telesné teplo a štipľavý mráz na stehnách vďaka nim nemá šancu.

V teplejších mesiacoch sú naopak vhodné ľahké a priedušné 3/4 legíny alebo šortky, ktoré poskytujú väčšiu voľnosť a umožňujú lepšie odvetrávanie. Univerzálnym riešením pre premenlivé počasie sú potom 2v1 šortky, ktoré kombinujú pohodlie šortiek s ochrannou vrstvou legín.

PÁNSKE BEŽECKÉ NOHAVICE A LEGÍNY DÁMSKE BEŽECKÉ NOHAVICE A LEGÍNY

Padnúci strih legín a šortiek je kľúčom k pohodliu
Vybehnúť v správnom strihu šortiek alebo legín je absolútne kľúčový pre celkový príjemný pocit z bežeckého tréningu. Zle padnúci outfit totiž môže viesť k nepríjemnému treniu, obmedzovať vás v pohybe alebo dokonca nepríjemne podráždiť vašu kožu.

Pre dlhé behy v chladnejšom počasí môžu byť vhodnejším variantom dlhšie legíny, ktoré poskytujú väčšiu ochranu, zatiaľ čo pre krátke a rýchle behy v teplom počasí sa môžu zase lepšie hodiť voľné a priedušné šortky. Kompromisom medzi pohodlím a ochranou sú potom 3/4 legíny, ktoré spoľahlivo chránia vaše kolená a zároveň vám doprajú voľný pohyb.

PÁNSKE ŠORTKY NA BEH DÁMSKE ŠORTKY NA BEH

Pokiaľ hľadáte univerzálny spodný diel na beh, následný odpočinok aj voľnočasové aktivity, potom sú bežecké tepláky ako stvorené pre vás.

Pri každom výbere je vždy potrebné zvážiť, ako strih oblečenia ovplyvňuje vašu schopnosť pohybovať sa bez obmedzenia a ako dobre materiál pracuje s vlhkosťou vášho tela.

Pri každom výbere je vždy potrebné zvážiť, ako strih oblečenia ovplyvňuje vašu schopnosť pohybovať sa bez obmedzenia a ako dobre materiál pracuje s vlhkosťou vášho tela.

Ako zlepšujú technológie funkčnosť bežeckých nohavíc a legín
Naše bežecké nohavice a legíny sa vyrábajú zo syntetických materiálov, ako je polyester alebo polyamid, ktoré sú samy o sebe dostatočne priedušné a skvele odvádzajú pot. Práve použité technológie sú ale tým rozdielovým faktorom, ktorý dokáže funkčnosť legín či šortiek povýšiť na ďalšiu úroveň a vy tak získate spoľahlivého parťáka do akéhokoľvek počasia.

Zatiaľ čo v chladnom a sychravom počasí oceníte najmä membrány, ktoré vás aj vaše kĺby ochránia pred vetrom a chladom, počas sparného leta zase skvele poslúžia panely z priedušnej sieťoviny. Tie sú vždy umiestnené v potom najviac skúšaných častiach tela (kolená, chrbát) tak, aby čo najviac zefektívnili odvetrávanie prebytočnej vlhkosti od tela.

TIP! Inšpirujte sa v našom článku a vyzrajte poriadnou výbavou aj na premenlivé jarné počasie!

Vybrať si zo širokej škály dostupných produktov správne nohavice na beh práve pre vás môže byť niekedy skutočná veda. Zároveň ale máte vďaka pestrej ponuke možnosť zaobstarať si bežecké oblečenie do každého počasia as ohľadom na vaše vlastné preferencie tak, aby ste sa po behu aj počas neho cítili pohodlne a mohli sa plne sústrediť len na vylepšenie svojich bežeckých výkonov a dosahovanie nových osobných rekordov.

NOVÁ BEŽECKÁ KOLEKCIA

Páčil sa článok?