Tipy na vianočné darčeky: Sprievodca výberom vybavenia pre bežcov, cyklistov a milovníkov turistiky

Dobre vieme, ako ľahko sa môže nakupovanie vianočných darčekov zvrtnúť v hľadaní východu z bludiska regálov alebo internetových reklám ponúkajúcich nepreberné množstvo možností. Veľakrát potom vyhrávajú univerzálne darčeky pre každého, ktoré síce neurazia, ale ani nenadchnú. Ak chcete ísť opačnou cestou a svojich blízkych potešiť niečím, čo neskončí na dne skrine, ale pri rozbaľovaní pri vianočnom stromčeku zavonia dobrodružstvom, máme pre vás pár tipov! Milovníci outdooru, behu, bicykla i pohybu všeobecne nad vašim darčekom zaplesajú, pretože s týmto darčekom sa trafíte do ich vášne a urobíte im pravú a nefalšovanú radosť. Ako to vieme? Toto totiž skutočne potrebujú!

PRE CELOROČNÝCH BEŽCOV

Každý športovec, ktorý nevzdáva pohyb vonku ani v zime vie, aké dôležité je mať kvalitnú prvú vrstvu, ktorá ho udrží v teple a suchu. Termobielizeň je základ, s ktorým nemôžete urobiť krok vedľa. Pokiaľ ho chcete povýšiť ešte na vyššiu úroveň, potom stavte na seamless prevedenie. Darujete tak perfektný športový zážitok, pretože bezšvová technológia zaistí, že termobielizeň nebude pri pohybe škrabať, tlačiť ani schádzať po tele. Hlavne ale pri vysokej záťaži rýchlo dostane pot do ďalších vrstv, takže sa eliminuje nepríjemný pocit chladu, ktorý sa dostavuje pri spomalení, zbehu alebo zastavení.

Ak pokukujete po niečom, s čím budú hneď po Vianociach môcť vaši blízki vybehnúť na svoje obľúbené bežecké trasy aj za mrazivého počasia, potom stavte na vonkajšiu, izolačnú vrstvu. Zateplené vetruodolné legíny a hybridné bundy skvele udržia teplo a zahrejú obdarovaného nielen pri srdci, ale hlavne na partiách citlivých na vietor alebo mráz.

Nie ste si istí veľkosťou alebo hľadáte drobnosť, ktorá sa bude vždy hodiť? Rukavice a čiapky sú podceňovanou, ale nutnou výbavou na zimné behanie. Najviac tepla totiž uniká práve od hlavy a z končatín, takže s týmto darčekom určite neurobíte krok vedľa!

PRE MILOVNÍKOV BIELE STOPY

Pomyselným športovým bratom behania je bežecké lyžovanie a výbavu zo zimnej bežeckej kolekcie tak môžete venovať aj milovníkom bielej stopy. Ak máte ale vo svojom okolí nejakého naozaj vášnivého bežkára, potom sa oplatí staviť priamo na kolekciu navrhnutú pre bežecké lyžovanie. Bundy sú vybavené silnejšou izoláciou, nohavice a legíny vetruodolnou membránou. Presne to potom bežkári ocenia najmä vo chvíli, keď budú svišťať z kopca dole a prerážať nepríjemne studený vietor.

 

 

Běžecké lyžování

NA KOLE PO CELÝ ROK 

Cyklistika je tradične považovaná za letný šport, a nie je sa čomu diviť - keď slnko hreje, je ideálna doba vyraziť na bicykel. S trochou odvahy a správnou výbavou však nie je nutné sa cyklistickej vášne vzdávať ani v zime. Dôležité je zvoliť oblečenie, ktoré je priedušné, neprefúkne a nezamotá sa do prevodníka :-) Presne toto ponúka dlhé zateplené nohavice ALGO s vnútorným počesom a cyklo výstelkou, ktoré udržia teplo pri tele aj počas chladnejších dní a traky spoľahlivo ochránia bedrá aj chrbát.

Bezva vychytávkou v cyklistickej výbave, ktorá urobí bezpochyby radosť, je cykloprádlo. Dajú sa obliecť pod akékoľvek športové nohavice či legíny a eliminovať nimi nárazy aj nepríjemné a nežiaduce otlaky od sedla.

Hybridné bundy sú multifunkčné kus oblečenia, ktoré je možné využiť na rôzne druhy športov, vrátane bicykla. Opäť platí, že zateplenie miest chúlostivých na prechladnutie sa bude hodiť najmä pri zjazdoch. Za nás pridávame ešte tip na cyklobundu ELDEST s membránou proti večným nepriateľom všetkých športovcov – dažďu a vetru.

U rukavíc a čiapok platí to isté, čo pri behaní a nie je teda dobré ich podceňovať ani na bicykli. Nie je pritom treba mať na každý šport niečo špeciálne, rukavice či čiapky z bežeckej kolekcie sú v tomto prípade darom z nebies.

NA POTULKY ZIMNOU KRAJINOU 

Škrípanie snehu pod topánkami, dych vyrážajúci pohľad na zimnú krajinu a voľnosť a sloboda pri každom kroku. Tento pocit síce pod stromček nezabalíte, ale kúsok pohodlia na také túlanie áno! Dôležitosť správneho vrstvenia oblečenia snáď ani nemusíme spomínať, ale ponúka sa vďaka nemu hneď niekoľko variantov, ako milovníkom zimnej prírody urobiť radosť. Termo tričká, termo spodky aj sety ako základ, priedušné mikiny na ľahkú, svižnú chôdzu aj vrchné bundy proti nešvárom počasia. Vaši blízki si na vás určite radi spomenú, až ich nebude studiť prepotené tričko ani štiepať studený vietor pod oblečením.

Veríme, že či už bude váš Klimatex darček určený na bežecký ovál, zasnežené vrcholky hôr alebo cyklistický švih, urobí vašim blízkych pod stromčekom radosť a prinesie im na každom kroku pohodlie a komfort.

Páčil sa článok?