V čom vyraziť na výlety so štvornohými kamarátmi?

Keď sa na jar vyšplhajú vonkajšie teploty na 15 stupňov a vysvitne slniečko, odhadzujeme prebytočné vrstvy a užívame si nezvyčajné teplo. Keď naopak po letnom vyhrievaní spadne teplota pätnástke, rýchlo hľadáme bundy alebo mikiny a veta „To je ale kosa!“ sa stáva bežnou súčasťou našich monológov i dialógov. Pokiaľ sa do toho ešte pridá dážď, sneh alebo mrholenie, stáva sa aj venčenie nášho psieho miláčika skôr trestom než odmenou a príjemným odreagovaním! Lenže! Teplotné rekordy tento rok padajú rýchlejšie ako lístie zo stromov a studená rana sem tam ešte vystriedajú nadpriemerné popoludňajšie teploty. Víkendové voľno tak priamo nabáda k tomu vyraziť na výlet. Tentokrát sme spoločne s našou šesťročnou border kóliou Nero zvolili najvyššie položené pálavské vrchy - Sirotčí hrádek a zrúcaninu Dívčí hrady.

Sluneční paprsky hřející během chůze do kopce v kombinaci se svěžím, podzimním větříkem, vytváří skvělé podmínky pro otestování funkčních vlastností seamless termo trika RIKA. To je totiž určeno na celoroční vysokou fyzickou zátěž, materiál je rychleschnoucí, rychle odvádí pot a má skvělé termo - izolační vlastnosti. Zajímalo mě tedy, jak si povede při vyšší teplotě v náročnějším terénu. Nutno říct, že jsem se i tentokrát úkolu zhostila se ctí a nešetřila sebe ani svou Klimatex výbavu.

Vo chvíľach, kedy som chcela snáď len trochu zvoľniť, ma Nero nenechal oddýchnuť ani na chvíľu. Všetky tieto vlastnosti sa osvedčili ako počas náročného stúpania, tak aj počas kochania sa výhľadom na pálavskú krajinu. Hore som dorazila doslova v suchom tričku, aj keď s jazykom na veste ENANORY. Tá mi mimochodom skvele poslúžila ako vonkajšia vrstva, keď si slniečko práve vzalo popoludňajšiu pauzu. Vrchná časť zo softshellu dopĺňa v spodnej časti hebučký fleece, ktorý je aj na vnútornej strane, takže zaisťuje príjemný a hrejivý pocit. Tie najzraniteľnejšie partie tak opäť zostali v teple a chránené pred nepríjemným vetrom (všetko v poriadku, babi!) a nemusela som sa báť ofúknutia a nepríjemných následkov v podobe prechladnutia.

Termo tričko na jedničku doplnili zateplené legíny VILMA s vnútorným počesom. Vďaka anatomicky tvarovaným kolenám a pružnosti materiálu neboli limitom schody ani vysoké kamene.

 

Vy, čo vyrážate na túry s deťmi alebo psími miláčikmi iste viete, že všetky vrecká stopercentne zaplníte na uschovanie kamienkov, gaštanov a ostatných pokladov ležiacich na trase alebo drobnými maškrtami. Ja tentoraz nenechala nič na náhodu a vzala si so sebou navyše obličku FLORENCE. Všetko dôležité, ako mobil, kľúče, niečo malé na doplnenie energie pre seba aj Nera, tekutiny, aj ďalšie drobnosti, som mala vždy po ruke a vďaka oceľovým pútkom na stranách som k nej mohla jednoducho pripnúť aj vodítko s psím parťákom.

Na výstup, sme vyrážali, keď predpoveď počasia hlásila slnečno, 20 stupňov. Mala som drobné obavy, že v kombinácii snáročnejšou chôdzou do kopca mi bude v termo triku a zateplených legínach predsa len teplo. O to príjemnejšie potom bolo zistenie, že termoregulácia, odvod potu i rýchle schnutie zafungovali na 100% a výsledný pocit bol na jedničku!

Keďže je termobielizeň RIKA a FUYU určená na celoročnú vysokú fyzickú záťaž, zaujímala ma, ako sa adaptuje na jesenné počasie plné slniečka. Milo ma prekvapilo, že splnilo svoje sľuby a výstup zvládlo perfektne! A za seamless prevedenie navyše rozhodne palec hore. Priľne ktelu tak, že je naozaj vašou druhou kožou a nemusíte riešiť ani to, že by vás niekde tlačili alebo škrabali švy. Zateplené legíny sa odteraz stali mojou „must have“ výbavou na (pod)zimné venčenie. Pre všetky prípady im rozhodne budú nohy kryť ešte termo spodky FUYU. Všetky chúlostivé partie zostali chránené a vteple vďaka bunde CEIRA a veste ENANORY. S čistým svedomím tak môžem pri ďalšej návšteve babičke povedať, že ma jej rady zahriali nielen pri srdci.

Páčil sa článok?