Recenzia hybridnej bundy RAGA a windproof legín MANGI

S prvým snehom sa vždy náhle zmení nálada. Pochmúrna jeseň je fuč, biela predvianočná rozprávka je tu. Lenže čo na seba, ak ako ja vybiehate, aj keď vonku mrzne? Tu nastáva vyššia dievčenské bežeckého obliekania. Obliecť sa málo, jeden by zmrzol. Obliecť sa veľmi znamená potenie, mokro a výsledkom je zase chlad. Testovala som dva skvelé zimné kúsky od Klimatexu, ktoré sú do zimy ako stvorené a vyššie spomínané problémy odstránia tak elegantne, že akékoľvek výhovorky smerom k počasiu neprichádzajú do úvahy.

Hybridná bunda RAGA

Obvykle behám vo vetrovke aj v najchladnejšej zime a podľa potreby vrstvím spodné odevy, hybridná bunda tak pre mňa bola novinkou. Hneď na prvé vybehnutie ma prekvapilo, že v nej nie je horúco, skôr také príjemné teplíčko. Je to tým, že je veľmi múdro vymyslená, kombinuje pletené a prešívané zóny, aby poskytla maximálnu tepelnú podporu. Horný chrbát a rukávy sú z pleteniny, ktorá dobre dýcha, takže sa v nej nepotím, zatiaľ čo predný diel a bedrá sú z tkaniny s výplňou zo syntetickej izolácie, ktorá poskytuje teplo a ochranu proti vetru. Inými slovami, hreje, kde treba a dýcha, kde má.

Veľkým plusom je za mňa aj výrazná oranžová farba v centrálnej časti bundy a množstvo reflexných prvkov. Som tak vidieť aj v tme a hmle, čo sa v tejto časti roka dosť hodí. A čo viac, trúfam si tvrdiť, že to nie je to len praktické, ale aj veľmi slušivé riešenie, takže si pri tréningu pripadám dobre, aj keď mám pocit, že nebežím nič moc. :) Dve vrecká na zips skvele pojmú pár nevyhnutností, ja je využívam na kľúče, vreckovku a večer čelovku, ktorú pri behoch v Prahe zriedka zapínam na celú cestu. Za mňa jediné mínus je strih, ktorý mi úplne nesadol, odporúčam riadne vyskúšať, každá sme iná. Mne je bunda tesnejšia cez prsia av prednej časti mi naspodku odstáva. Mám taký pocit, že mi ťahá na brucho. To je za mňa u inak skvele domyslenej bundy dosť škoda, stačilo by pridať šnúrku pre prípadné dotiahnutie a bunda by bola oveľa flexibilnejšia pre rôzne typy postáv.

Zaujalo ma:

  • efektívne ochráni pred chladom
  • priedušnosť vrchná časť chrbta a rukávov
  • dve vrecká na zips
  • množstvo reflexných prvkov

Windproof legíny MANGO

Legíny MANGI udrží běžkyně v teple za chladného počasí, stehna a kolena jsou v přední části chráněna větruodolným materiálem, ten sice méně dýchá, ale spolehlivě ochrání před nejrůznějšími rozmary zimního počasí. Elegantní provedení v celo-černé barvě ladí ke všemu dalšímu běžeckému oblečení. Navíc mají praktické stahování v pase tkaničkou a výrazné reflexní prvky pro bezpečnost ve tmě a šeru. Počítejte však s absencí kapsy.
Na legíny som dosť náročná, málokedy mi sadnú perfektne a zďaleka nie všetky pomyselne odškrtnú všetky moje požiadavky. Okrem tých klasických, ako aby sa mi do nich vošiel zadok a vyšla mi správne dĺžka, mám ešte pár bonusových univerzálnych pre všetky legíny na behanie: šnúrku v páse, aby mi legíny zbytočne necestovali od pása dole, rozopínanie pri členkoch, aby sa ľahšie oblékali a vrecko na kľúče (väčšie vrecko na zips rozhodne boduje viac, než len malé vnútorné vrecko).
Vyzradenie pointy, tieto krásky majú (takmer) všetko! Chýba len vrecko, čo ale odpúšťam, alebo sú teplé, takže k nim vždy bude bunda, ktorá vrecká má. Legíny som si okamžite obľúbila. Na rozdiel od priateľa, ktorý by najradšej behal v trojšttvákoch aj v mraze, ma v zime umrzajú stehná, a to potom so mnou nie je žiadna reč. S týmito legínami ale nie je, čoho sa báť. Skúsila som výdatný dážď za chladného dňa a môžem povedať, že ani v takom počasí mi nebola zima. Zvyšok legín je potom tvorený priedušným materiálom s jemným počesom na vnútornej strane. Materiál je mierne pružný, takže sa dobe prispôsobí postave. Ja nosievam S, ktoré som zvolila aj s týmito legínami a veľkosť mi sadla bezchybne. Legíny by som určite odporučila na behanie v chladných dňoch, kde mám vyskúšané, že svoju prácu odvedú na jedničku a myslím, že na bežkách s nimi chybu tiež neurobíte.

Zaujalo ma:

  • udrží stehná v teple

  • elegantné prevedenie

  • sťahovanie v páse šnúrkou

  • reflexné prvky pre bezpečnost

Lucie, www.svetbehu.cz

Páčil sa článok?