Novinky z kolekcie JESEŇ/ZIMA 2023-2024

Novinky z kolekcie JESEŇ/ZIMA 2023-2024

S príchodom jesene mení príroda svoje zafarbenie z jasných zelených odtieňov na oranžové a červené farby. Daždivých dní a šedivých mrakov postupne pribúda, zatiaľ čo stupne na teplomere klesajú, nižšie a nižšie. Chladné rána sa stávajú rutinou a čoraz vzácnejšia snehová pokrývka je definitívnym potvrdením toho, že zima je definitívne tu! Ako športovci určite viete, že sa vypláca nepodceňovať prípravu, a je preto ten správny čas pripraviť svoj šatník na poriadne vrstvenie! V našej novej kolekcii na jeseň a zimu 2023/2024 si prídete na svoje, či už ste bežec, milovník outdoorových dobrodružstiev alebo vášnivý bežkár. Pre inšpiráciu sme vybrali pár tipov, ktoré určite stoja za vašu pozornosť.

V teple a suchu na každom kroku!

Pokiaľ si bez niečoho nevieme vonkajšie športovanie v zime predstaviť, potom je to rozhodne termobielizeň! Občas nedocenená súčasť outfitu, ktorej kvality vyjdú najavo až pri zvýšenej fyzickej aktivite a najmä po nej. Ide o vašu druhú kožu, ktorá má za úlohu dostať pot čo najrýchlejšie od pokožky, zostať v suchu a ideálne dostatočne hriať. Opäť platí, že je nutné vyberať podľa toho, do akých klimatických podmienok a za akým športom vyrážate. Na celoročné, náročné aktivity sa odporúčame vybaviť bezšvovou termobielizňou, ktorá sa vďaka malému množstvu švov a extra elastickému materiálu prispôsobí každej postave a bude tak ešte lepšie plniť svoju funkciu. Termotriká CROUL a BORETO a spodky MARDUM a CROSTI skvele odvádzajú pot, rýchlo schnú a udržujú stálu telesnú teplotu, čo sa hodí ako pri stúpaní na vrchol, tak aj počas rozjímania nad výhľadmi za odmenu. Do nízkych teplôt, na turistiku, zjazdové lyžovanie alebo vonkajšie technické práce môžete vyraziť v tričku OTO a spodkách TOMAS. Materiál je silnejší a na vnútornej strane podporený jemným počesaním, takže zaisťuje skvelú tepelnú izoláciu a výrazne pomáha odvádzať pot. Majstrami univerzálnosti, ktoré sa hodia na rôzne druhy zimných športov sú potom sety CALZONE a KUMA. A ak aj vy patríte k priaznivcom prírodných materiálov, potom bude tričko ELSA z bambusovej viskózy alebo termobielizeň MENT a VLADAN z merino vlny to pravé pre vás.

Zima už nebude vašou výhovorkou, prečo neísť behať!

Vieme, že motivácia sa v mrazoch a sychravom počasí hľadá ťažko, ale správna výbava rozbije aj skalopevné výhovorky typu: V zime nebehám, aby som neochorel! alebo „Na behanie je dnes veľmi veľká zima!“. Preventívne predpisujeme liek v podobe správne vrstveného oblečenia. To sa nezaobíde bez kvalitnej prvej vrstvy v podobne už spomínanej termobielizne alebo trička AIDAN a DOLID. Vďaka funkčnému materiálu odvedú vlhkosť a predídu tak ofúknutiu spoteného tela aj počas bežeckej pauzy. Ak ste zimomrivci, zrejme potom oceníte ešte medzivrstvu v podobe dostatočne priedušného mikiny ako traba LIBELU.

Úlohou vrchnej vrstvy je spoľahlivá ochrana pred vetrom a vodou. To nie je pre hybridné mikiny PERCY a ROMY ani bundu CIAR žiadny problém, skôr výzva! Majú totiž zateplené časti na prednom diele a jemný fleece z vnútornej strany, ktorý je navyše príjemný a hrejivý na omak. Prekážkou pre nich nie je ani skoré zimné stmievanie, majú totiž reflexné prvky, ktoré sa postarajú o vašu bezpečnosť. Must-have zimného bežeckého outfitu sú potom zateplené legíny KROT a INIGO, vďaka ktorým môžete dať štipľavému páleniu stehien od mrazivého vetra nadobro vale. Toľko k základnej výbave, viete ale, že najviac tepla odchádza z tela hlavou a končatinami? Nezabúdajte preto ani na doplnky – rukavice NEVES, čiapky MAHR, prípadne nákrčník LOTAR sú v chladnom počasí práve tie drobné detaily, ktoré môžu hrať rozhodujúcu úlohu. Vždy zároveň myslite na to, že obliekanie je úplne individuálne pre každého bežca - odporúčame sa teda riadiť pravidlom obliekať sa na beh pocitovo tak, ako by vonku bolo o 10 stupňov viac.

Oblečenie pre nevyspytateľné horské výzvy

A zase to vrstvenie! Vyraziť v chladnom počasí do hôr bez termobielizne je ako vyraziť na kúpalisko bez plaviek – svoje rozhodnutie bude pravdepodobne skôr alebo neskôr ľutovať :-) Aby boli všetky jeho funkčné vlastnosti využité na 100%, je nutné ho doplniť správnou funkčnou mikinou. A aj tie pre vás máme! Ako tie klasické LUMIEL, ktoré môžete vziať aj do práce alebo do mesta, tak aj termo mikiny ALDON a ILMARE, ktoré sú zlatým stredom medzi teplom a voľnosťou. Vďaka kombinácii dvoch materiálov a počesaniu z vnútornej strany kombinujú teplo a izoláciu tam, kde to potrebujete, a zároveň vám poskytujú slobodu pohybu. To isté platí aj pre vesty FAUSTO a ENANORY a dámsku bundu BIRELA, ktoré sú v modernom dizajne tak, aby ich mohli obdivovať aj všetci okolo. Okrem klasiky v podobe outdoorových nohavíc z odolného, silnejšieho materiálu s hrejivým vnútorným počesom NAIL a VADANIA môžete siahnuť aj po legínach INNEL a SARIEL, ktoré bez problému zvládnu aj podmienky náročných výstupov do hôr.

Kolekcia navrhnutá do bielej stopy
Príležitostí vyraziť v slovenských snehových podmienkach na bežky je pomaly, ale o to viac si ich treba užívať. Kolekcia XCT vznikla preto, aby vám spríjemnila športový zážitok, nech už brázdite bielu stopu kdekoľvek. Hybridné bundy DABEN a VIRGIN s kombináciou pletených a prešívaných štruktúr a vnútorným počesom vám zaistia tepelnú odolnosť aj ochranu proti vetru. Pokiaľ razíte pravidlo byť na rozmary počasia vždy pripravený, potom si zamilujete zbaliteľné hybridné vesty ELFI a ORIN. Ľahko ich totiž zbalíte do vrecka s pútkom a vďaka ich váhe aj miniatúrnym rozmerom o nich budete vedieť naozaj až vo chvíli, keď ich budete potrebovať. V kombinácii s windproof nohavicami LAMUR a LACERTA s DWR úpravou môžete svišťať ako o závod a do cieľa dorazíte vždy v teple a suchu. Dámy môžu ešte navyše vyskúšať kúzlo celozapínacej sukne MEDA, ktorá zaistí tepelný komfort počas športovej aktivity alebo môže slúžiť aj ako vrchná vrstva bezprostredne po jej skončení. Svoj zimný outfit ešte doladíte k dokonalosti čelenkou TUPLO s membránou proti vetru a rukavicami VENI, ktoré vás doslova zahrejú až po končeky prstov.

Páčil sa článok?