Vybavenie na preteky I. - trička

Bežecká sezóna sa rozbehla na plné obrátky a veľa bežcov by si rada vyskúšala napríklad svoj prvý dlhší trailový závod. Ponúka sa však otázka, čo na seba? Nová bežecká kolekcia Klimatex by mohla veľa týchto otázok odpovedať. V prvej časti sa pozrieme na bežecká tričká a tielka.

Ak sa zameriame na preteky v horách, potom je asi najväčším faktorom rôznorodé počasie - v údolí sa snáď horúčavou zastavil čas, zatiaľ čo na hrebeňoch fúka čerstvý studený vietor, hmla mení vlhkosť každým metrom a do toho občasná prehánka. A za hodinu je to presne naopak a opeká nás letné slnko. Vhodné vybavenie potom vyzerá ako nevyhnutná záležitosť.
Text: Tomáš Šafránek & Kateřina Ryšánková (Klimatex Running Team)

PÁNSKE TRIČKO NAVID

Triko NAVID- dalo by sa opísať ako hybrid medzi trikom a tielkom, najmä vďaka kombinácii 2 materiálov. Rukávy sú veľmi priedušné, pôsobí ako ochrana pred chladom či ostrým slnkom, ale pri vysokých teplotách umožní dostatočné vetranie. Ovšem celej tričko je veľmi ľahké a priedušné. Javí sa ako skvelá voľba do horúcich dní, ale aj nepredvídateľného počasia.
Na pravom boku je opatrené malou vreckom s uzatváraním na zips. Vhodná je napríklad pre kľúč, avšak iba samostatný (bez krúžku či iných drobností). Pokiaľ do vrecka umiestnite niečo ťažšieho, má tendenciu poskakovať, popr. obsah "cink". Z určitého pohľadu je tohto vrecka aj škoda, jedná sa naozaj o super ľahké a priedušné tričko, teda zips pridáva nejaké tie gramy navyše. Ale pri bežnom tréningu vás naozaj obmedzovať nebude a samostatný kľúč v nej neucítite.

  • Plusy

+ Super ľahký materiál
+ Reflexné prvky
+ Červená, dobre viditeľná farba

  • Mínusy

- vrecko zvyšujúce hmotnosť

- umiestnenie vrecká na boku - ťažšie veci poskakujú

PÁNSKE TÍLKO ABAS

V extra horúce dni sa každý kúsok oblečenia počíta, a v tom prípade môže byť tielko tou jedinou správnou voľbou. V mužskej kolekcii sa objavil ABAS, klasický strih, trochu voľnejšie - pre niekoho výhoda pre iného nie, jednoducho podľa zvyku. V podpazuší a na chrbte je opatrené sieťovinovými materiálom.

  • Plusy

+ sieťovaná chrbát
+/- voľnejší strih

  • Mínusy
  • pocitovo menej priedušný materiál, ako NAVID

DÁMSKE TRIČKO BARBET

Ak hľadáte dámsku alternatívu bežeckého trička, môžeme odporučiť model Barbet. Perfektný strih a nádherný dizajn, veľmi slušivá kombinácia farieb. Materiál prednej časti je o niečo ťažšie ako u tričká Navid, avšak na chrbát a podpazušia je použitá priedušná sieťovina. Celkovo je tričko vďaka jemnému materiálu veľmi príjemné na kožu.

  • Plusy

+ Veľmi vydarený strih a dizajn

  • Mínusy

- Kačka si tričko zamilovala a nenašla na ňom negatívum

DÁMSKE TIELKO TUULA

Dámy rozhodne nebudú sklamaní s tielkom TUULA, kde možno zopakovať superlatívy vyrieknuté u trička BARBET. Slušivý strih aj dizajn, navyše ľahký a priedušný materiál. Čo viac od tielka chcieť?

  • Plusy

+ Slušivý strih a dizajn

Páčil sa článok?