Zip - off kalhoty Klimatex LIAM

Každý milovník hôr dobre vie, ako tu vie byť počasie nevyspytateľné. Slnko lusknutím prsta strieda dážď a teplota dokáže počas malej chvíle aj rapídne klesnúť. Je preto fajn byť dostatočne pripravený na všetky nepriazne počasia. Zároveň so mnou budete určite súhlasiť, že každý gram v batohu je navyše skôr alebo neskôr poznať, a preto je vítaná čo najskladnejšia a najľahšia turistická výbava.

Čo sa týka oblečenia, z hľadiska univerzálnosti sú jednotkou v odbore tzv. ZIP-OFF NOHAVICE. Vďaka princípu odopínacích nohavíc tak môžu plniť funkciu dlhých nohavíc a šortiek zároveň. Na rozdiel od hornej vrstvy, ktorú je možné podľa ľubovôle vrstviť, idú s vami nohavice vašu trasu od začiatku až do konca. Ak chceme mať skutočne spoľahlivého parťáka do každého počasia, sú pre nás vlastnosti materiálu tou najdôležitejšou veličinou. Kombinácia jemného polyesteru a elastanu, ktorú nohavice LIAM ponúka, vám zaručia odolnosť proti vlhkosti, rýchle schnutie, pružnosť a jednoduchú údržbu. To ich robí takmer ideálnymi aj pre najnáročnejšie športové aktivity.
Zip-off nohavice majú anatomicky tvarované kolená tak, aby vás pri pohybe nič neťahalo a aby sa nohavice nevyhŕňali. Už samotný technický strih nohavíc a podiel elastanu v materiáli zaručí, že sa nohavice skvele prispôsobia vášmu pohybu. V páse je zapínanie na zips a cvok a široké pútka pre prípad, že by ste chceli outfit doplniť o opasok. Nohavice disponujú celkom šiestimi praktickými vreckami. Dve klasické vrecká nájdete na bokoch, dve zipsové na stehnách a ďalšie dve priestranné vrecká nechýbajú na zadnom diele. Môžete si tak so sebou vziať drobnosti, ktoré sa oplatí mať vždy po ruke, a nemusíte sa báť, že ich cestou niekde vytrúsite. Všetky zipsy sú kryté lištou, ktorá chráni kožu pred nepríjemným poškriabaním. Na nohaviciach sú umiestnené reflexné prvky, vďaka ktorým budete vidieť aj pri zníženej viditeľnosti.

Čo sa týka údržby, nie je nijako zložitá. Stačí dodržať niekoľko základných pravidiel, ktoré už určite poznáte. Odporúčame prať v práčke s prípravkom na outdoorové oblečenie na 30 ° C bez použitia aviváže. Tá vaša bielizeň síce príjemne prevonia, ale zároveň môže narušiť štruktúru vlákna a znížiť tak funkčné vlastnosti nohavíc.

Za nás sú zips-off nohavice LIAM skvelou voľbou na takmer 10 mesiacov v roku. Do teplôt pod bodom mrazu je lepšie siahnuť po zateplenejšom kuse vybavenia, aj keď samozrejme v kombinácii s vhodnou prvou vrstvou je možné nosiť zips-off nohavice aj v týchto podmienkach. Môžete tak smelo vyraziť na akýkoľvek výlet, odľahčiť vášmu chrbtu a nebáť sa vetra, dažďa ani ostrejších slnečných lúčov.

Páčil sa článok?