Kúzlo oblečenia z bambusovej viskózy

Oblečenie z prírodných materiálov je stále populárnejšie a väčšej obľube sa teší aj medzi športovcami. Dôvodom nie je len to, že je na dotyk veľmi príjemné, ale ponúka aj celý rad funkčných vlastností, ktorým sa oblečenie zo syntetického vlákna nevyrovná. Súčasťou našej kolekcie sú novo produkty z bambusového vlákna, ktoré zažíva v textilnom priemysle naozajstný boom. Aké sú jeho výhody, prečo sa oplatí do neho investovať a na akých produktoch z našej ponuky sa o tom môžete na vlastnej koži presvedčiť?

Bambusové vlákno je textilná surovina získaná zo stonky bambusu, najrýchlejšie rastúce rastliny na svete. Vďaka svojim funkčným vlastnostiam je tento materiál skvelou voľbou na výrobu športového oblečenia. Materiál vás na prvý pohľad aj dotyk zaujme svojou hebkosťou a jemnosťou, nelepí sa a je tak vhodný aj pre osoby s citlivou pokožkou. Oproti bavlne odvádza pot od pokožky až o 60% rýchlejšie a dokáže rýchlo a účinne eliminovať nežiaduce pachy, čo každý športovec aj nešportovec celkom určite ocení. Zároveň je antibakteriálny, extra priedušný a má výborné termoregulačné vlastnosti. Pri chladnom počasí izoluje teplo a pri vysokých teplotách krásne chladí.

Pomyselnou „daňou“ za jemnosť čisto prírodného materiálu je jeho vyššia náchylnosť na opotrebenie a vytvorenie dier, ako je tomu pri syntetických vlákien, ktoré sa síce môžu opakovaným oderom žmolkovať, ale budú držať dlhšie pohromade. Ako ideálne spojenie sa tak javí kombinácia prírodného a syntetického vlákna a ich funkčných vlastností. Kúzlo bambusu si môžete vyskúšať na našich tričkách a spodnom prádle, ktoré sú z 90% vyrábané práve z bambusovej viskózy. Zvyšok zloženia materiálu je z elastanu, ktorý zaisťuje jeho väčšiu pružnosť, schopnosť udržať svoj tvar a zároveň znižuje jeho krčivosť.

Pokiaľ vo vašom šatníku doposiaľ chýba produkt z prírodného materiálu, rozhodne odporúčame niektorý z nich vyskúšať. Minimálne produkty z bambusovej viskózy sú za nás stávkou na pohodlie, ktoré je základom fajn pocitu z akéhokoľvek pohybu.

Páčil sa článok?