Pánsky svetr ADIS

Určite to poznáte sami. Čas od času nastane situácia, kedy je potrebné obliecť teplejšie vrstvu, ktorá ale zároveň nebola deň predtým s vami na bicykli / behu / lyžiach alebo iné fyzicky náročné aktivite. Ideálne mikinu, ktorá sa dá vziať ako do prírody, tak aj na cestu po meste alebo do práce. Pre podobné situácie máme riešenie v podobe Tecnostretchové mikiny MANU (alebo dámske ANUA, recenzie tu) a najmä v ponuke outdoorových svetrov, ktoré ponúkame v rôznych obmenách už niekoľko sezón.

Práve pri hľadaní "univerzálny" mikiny som vyberal medzi vyššie spomínanými variantmi. Voľba nakoniec padla na sveter ADIS, ktorý síce univerzálny mikinu najmä do mesta na prvý pohľad evokovať nemusí, ja ale jeho výraznejší farbu beriem ako plus.
STRIH

Oblečenie v prvom rade musí sedieť. Pre mňa zásadné ale o to náročnejšia úloha. Väčšinou riešim krátke rukávy alebo moc široký strih (u veľkostí XL). Preto ma príjemne prekvapilo, že veľkosť L je mi takmer akurát.
Pre niekoho môže byť kapucne pridaná hodnota, iného otravuje. Osobne s ňou problém nemám, ani pod bundou o nej takmer neviem. Pretože nejde o mikinu do náročných podmienok, je golier nižšia a pri zapnutí nezakrýva ústa. To oceníte počas dňa, kedy napríklad pri sedení neprekáža. Na druhej strane pri samostatnom nosení (bez vrchnej bundy) je krk viac odhalený a šatka občas prišiel vhod.

MATERIÁL

Z vrchnej strany imituje pletený sveter, z vnútornej klasický fleece. Vďaka hladkej vonkajšej strane neobmedzuje pri pohybe s navlečenú bundou, fleece zase dodáva slušnú dávku tepelnej izolácie. Oboje počas zimy nájde uplatnenie, sveter často používam ako druhú vrstvu. Ochranu proti vetru alebo vode však u nej nehľadajte. Veľké plus zatiaľ vidím (respektíve nevidím) vo tvorbe žmolkov, ktoré sa ani na spodnej strane rukávov neobjavujú - často môžu vznikať napr. Trením rúk o stôl (pri práci na počítači).

DETAILY

Vrecko na prsiach je fajn dizajnový prvok, pekne sa do nej schovajú kľúča. Na telefón sa hodí bočné vrecká, vďaka zipsom sa dajú pekne zaistiť. Lemovanie rukávov a spodného lemu je gumičkami. Chráni nielen proti únikom tepla, ale drží mikinu pekne na tele.
V mikine som zatiaľ absolvoval niekoľko výletov (ako vrchné, tak i spodná vrstva), bežne ju používam na pobehovanie po meste alebo na cestu do práce, ak spadnú teploty pod nulu. Určite ale zvládne viac. Nebál by som sa vziať ju na celodenné lyžovačku alebo víkend na horách. Ak hľadáte menej nápadné alternatívy (bez kapucne), nájdete rovnaký materiál aj u iných modelov.

  • PLUSY:

+ Dlhšie rukávy
+ Hrejivý materiál, ktorý nežmolkuje

  • MÍNUS
  • Nižší límec
    Honza

Pozrite sa, ako naše svetre zvládajú zimnej Spartan Race 

Páčil sa článok?