Zimný set Klimatex

Zimný set Klimatex pozostáva z krátkeho trička, zateplených legín a hrejivej vesty. Keď začneme vestou, musíme sa zastaviť pri podarenej konštrukcii, kde sú hrudník, ramená a vrchná časť chrbta pokryté vetruodolnou vrstvou. V prednej časti navyše nájdeme zatepľovacie panely s dutým vláknom, ktorým na rozdiel od peria toľko nevadí vlhkosť v podobe potu. Legíny sú hrejivé s vnútorným chlpom, malé vrecko na kľúč je takmer samozrejmosťou, naopak lem pri členkoch, ktorý nie je zakončený zipsom, je skôr netradičným prvkom. Tričko s krátkym rukávom je príjemne ľahké a skvele odvádza pot z tela, slúži tak ako perfektná prvá vrstva pod mikinu alebo testovanú vestu. 

Pôvodnú recenziu zo „Světa běhu“ nájdete tu

Vesta LEVIN

Vesta Levin by sa dala rozdeliť na dve hlavné časti. Zateplená - v prednej časti takmer po celej dĺžke trupu nájdeme zatepľovacie panely, ktoré sú vyplnené dutým vláknom a prekryté vetruodolnou vrstvou. Duté vlákno zo syntetického materiálu má dobré izolačné vlastnosti a navyše mu toľko nevadí vlhkosť. To znamená, že ak vestu prepotíte alebo v nej zmoknete, čiastočne si zachová svoju výhrevnosť. Zvyšok vesty je tvorený elastickým, priedušným materiálom, ktorý sa štandardne používa u mikín. Na veste navyše nájdeme dve postranné vrecká, do ktorých uložíte mobil, doklady alebo iné drobnosti. Navyše je tento kúsok vybavený nenápadnými reflexnými prvkami, ktoré zaistia, že vás bude vidieť aj za šera. Vesta je pomerne teplá, to znamená, že by som ju odporučil použiť pri behu v naozaj nízkych teplotách alebo ako záložnú vrstvu pri turistike, na skialpinizmus atď.

Legíny BAKIR

Jedná sa o klasické bežecké elasťáky s výbornou izoláciou. Nájdeme v nich vnútorný chlp a celková gramáž je pomerne vysoká, takže by som sa v nich nebál behať v tých najnižších teplotách. Dizajn je relatívne jednoduchý, no napriek tomu nápaditý. Základ tvorí klasická čierna farba, ktorá je okolo kolien doplnená zelenými švami. Na stehnách navyše nájdeme panely, ktoré sú doplnené reflexným vzorom, ​​ktorý takmer nejde vidieť, z bližšieho pohľadu ide ale o zaujímavý (a hlavne funkčný) doplnok. V zadnej časti sa nachádza aj malé vrecko na zips, do ktorého uložíte najčastejšie asi kľúče. Rovnako ako vesta, aj tieto legíny majú reflexné prvky. Na stehnách je umiestnené menšie reflexné logo Klimatex a na achilovkách zase reflexné prúžky. Posledný reflexný prvok je umiestnený pod už zmieneným vreckom. Zaujímavo riešené je zakončenie nohavíc. Štandardne bývajú elasťáky zakončené zipsom, tu však žiadny nenájdeme. Výhodu vidím v tom, že vás zips nikde nebude škriabať alebo drieť. Na druhú stranu je obliekanie bez zipsu trochu zložitejšie.

Tričko GATOR

Testované tričko je z naozaj ľahkého priedušného materiálu. Dokážem si ho predstaviť ako výbornú letnú variantu. Avšak na zimu je nutná medzi vestu a tričko ešte jedna vrstva. Tričko je vyrobené z rýchloschnúceho materiálu, a ak ho použijete ako základnú vrstvu, bude skvele odvádzať pot do tých ďalších. Zaujímavým detailom je vsadka za krkom, ktorá je tvorená z priedušnej sieťoviny. Jednak ju vnímam ako dizajnový prvok, ale zároveň podporuje odvetrávanie a priedušnosť. Čo sa týka šírky strihu, zaradil by som tričko Gator niekde do pomyselného stredu. Rozhodne nie je obtiahnuté okolo tela, na druhú stranu by som ho rozhodne neoznačil za voľné. Rovnako ako na predchádzajúcich dvoch kúskoch, nájdeme aj tu reflexné prvky.

Osobné skúsenosti
Tento set bude výborným parťákom na naozaj chladné bežecké tréningy. Rozhodne je ale nutné ho doplniť ešte o mikinu. Každopádne by som sa s využitím neviazal len na beh. Rozhodne ho využijete na turistiku, bežky a nohavice sa dajú využiť aj ako spodná vrstva pod otepľovačky na lyže. Veľmi oceňujem farebné kombinácie, ktoré sú decentné a zároveň nápadité. Tento set by som odporučil všetkým, ktorí chcú komfort (nielen tepelný) za naozaj prijateľnú cenu.

Zaujalo ma:

  • množstvo reflexných prvkov
  • strih
  • dobrý odvod potu

Tadeáš Vyvijal
Pôvodnú recenziu zo „Světa běhu“ nájdete tu

Páčil sa článok?